REGELING WAARDEVERMEERDERING

Tekst aangepast op 11 februari
De interimregeling Waardevermeerdering is per 1 februari 2016 gesloten. Alleen huiseigenaren die voor 1 februari 2016 schade bij het CVW hebben gemeld en nog in het proces van schade erkenning zitten, mogen nog tot maximaal één maand na ontvangst van het schaderapport een aanvraag indienen. De regeling Waardevermeerdering is bedoeld om woningen met aardbevingschade te verduurzamen. De premie van de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering kan oplopen tot 4000 euro. 


Direct een aanvraag indienen

We adviseren u eerst de informatie op deze pagina goed door te lezen. Wilt u een aanvraag indienen, klik dan op de knop hieronder.
Wanneer kom ik in aanmerking?

  • U bent huiseigenaar van een woning en heeft bevingsschade van minimaal 1000 euro.
  • U heeft voor 1 februari 2016 een schademelding gedaan bij het CVW en u heeft een erkenning ontvangen van minimaal € 1.000,- schade. U heeft dan één maand de tijd (na ontvangst van de erkenning) om een subsidieaanvraag in te dienen.
  • U zit op dit moment in het proces van schade erkenning, of de schade is reeds door de NAM of CVW erkend. U kunt pas een aanvraag indienen op het moment dat u een erkende schade heeft ontvangen van minimaal € 1.000,-
  • U heeft een schriftelijk advies gekregen van de NAM voor bouwkundig versterkende maatregelen.
  • U bent eigenaar van een woning in de elf gemeenten waaraan de NAM of CVW een schade van ten minste € 1.000,- heeft vastgesteld in categorie A of B;
  • U heeft een woning gekocht of opgeleverd gekregen binnen de elf gemeenten op of ná 17 januari 2014.

Let op: de maximale subsidie kan per woning maar eenmaal worden verstrekt. De maximale afhandeltermijn van aanvragen en vaststellingen bedraagt acht weken. Ons advies is om dit te gebruiken voor HR++ glas

Wat is HR++ glas?

HR++ glas (HoogRendementsglas) is isolerend dubbelglas, bestaande uit twee glasplaten die door een afstandhouder (zoals een metalen kader) aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. Vervolgens zijn de randen van het glas afgesloten met een speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas wordt bij standaard dubbel glas gevuld met lucht. Bij HR++ glas wordt deze tussenruimte gevuld met edelgas en is het glas aan één zijde gecoat waardoor het extra isoleert. Hoe goed HR++ isoleert kunt u aflezen aan de U-waarde in de tabel hieronder. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

Soort glas Isolatiewaarde (U-waarde)
Standaard dubbel glas 2,7
HR 1,7 - 2,0
HR+ 1,3 - 1,6
HR++ 1,2

Voordelen van HR++ glas

HR++ glas is de populairste HR glassoort. Het isoleert namelijk zoals eerder beschreven zeer goed. Deze beglazing biedt u daarom de volgende 3 voordelen:

  1. HR++ glas beperkt warmteverlies
  2. HR++ glas zorgt voor lagere energiekosten
  3. HR++ is verkrijgbaar met een extra zonwerende optie

1. HR++ glas beperkt warmteverlies

Het grootste voordeel van HR++ glas is dat het goed isoleert waardoor u een aangename temperatuur creëert in huis. De meeste warmte gaat namelijk verloren via de ramen. De coating op de glasplaat beperkt dit warmteverlies doordat het zonnestralen doorlaat en de warmte van binnen deels weerkaatst. Het edelgas tussen de glasplaten beperkt het warmteverlies nog extra. Hierdoor isoleert deze beglazing 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas.

2. HR++ glas bespaart energiekosten.

Met HR++ glas bespaart u veel geld op uw energiekosten. Doordat het warmteverlies in huis beperkt is, hoeft u minder hard te stoken dan bij standaard dubbel glas. Voor een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis met 20 m² aan glaswerk kan deze besparing op uw energierekening oplopen tot € 120 per jaar. Vergeleken met enkele beglazing bespaart u zelfs tot wel € 260 per jaar.